Verschil mannen en vrouwen

BEHANDEL UW KLACHTEN
op een natuurlijke wijze

Afspraak maken

Dat vrouwen anders in elkaar zitten dan mannen is een bekend gegeven. Dat heeft ook zijn weerslag op seksualiteit. Hier bespreken wij in het kort de TCG-visie op een aantal verschillen tussen vrouwen en mannen.

Hormonen

Vrouwen hebben dankzij de maandelijkse cyclus te maken met wisselende hormoonspiegels. Dit heeft invloed op van alles en nog wat, van libido tot humeur en van nachtrust tot concentratievermogen. In de vruchtbare leeftijd ziet het hormonale effect er anders uit dan in de menopauze maar het is er, dat is duidelijk. Bij mannen is het verschil in de invloed van hormonen meer op de langere termijn zichtbaar. Op de korte termijn is er meer gelijkmatigheid.

Koud en warm

Volgens de TCG zijn vrouwen Yin en mannen Yang. Yin is koud en Yang is warm. Dat verklaart een hoop, nietwaar? Nee serieus, het verklaart echt een hoop. De acupuncturist kan met zijn vakkennis symptomen duiden en de behandeling van klachten, ook op seksueel gebied, hierop afstemmen. Dat kan door de keuze van acupunctuurpunten, door het voorschrijven van Chinese kruiden en door voedings- en leefstijladviezen.

Om het simpel te stellen: waar teveel koude is, kan warmte helpen en waar hitte de boel in de war stuurt, kan wat koelte goed doen. Maar ook: zijn er koude symptomen, voorkom dan dat er nog meer koude bij komt. Geen koude jus d'orange bij verkoudheid, geen bergen rauwkost bij een koude buik en een losse stoelgang. Rode huiduitslag, hoofdpijn, vroegtijdig klaarkomen, probeer eens vermindering van alcohol en van 'heet' voedsel (frituur, rood vlees).


Acupuncturist Albert van Kasteel

Uw klachten ook op een natuurlijke wijze behandelen?

Albert van Kasteel

Maak een afspraak voor acupunctuur of stel eerst uw vraag
aan Albert van Kasteel