Behandeltechnieken

BEHANDEL UW KLACHTEN
op een natuurlijke wijze

Afspraak maken

De acupuncturist kan behandelen door middel van naaldtechnieken en / of soft laser.

Emoties en leefstijl, nieuwe aandachtspunten?

In het westen komt steeds meer aandacht voor het effect van je gedachten, van stress en van leefstijl en voeding op je gezondheid. Zelfs de zorgverzekeraars en de overheid denken iets nieuws bedacht te hebben, met name om de zorgkosten te beperken. Voor acupuncturisten is het niet meer dan logisch om alle aspecten aandacht te geven bij de behandeling. Dat zit al eeuwen verweven in het hele systeem van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het inzicht in de samenhang, zoals beschreven in het vijf elementen systeem, is de basis van waaruit de acupuncturist werkt.

Naalden

De bekendste vorm van acupunctuur is de behandeling met dunne naalden.

De acupuncturist plaatst de naalden op bepaalde acupunctuurpunten in uw lichaam. Deze punten bevinden zich op de meridianen. Meridianen zijn kanalen in het lichaam waarlangs de energie circuleert. Door de manier waarop de naald wordt aangebracht, beïnvloedt de acupuncturist de energiestroom van die meridiaan.

Ah-shi punten

Pijnlijke punten in de spieren noemt men in de Chinese geneeskunde Ah-shi

punten. Ah-shi betekent, vrij vertaald: ‘daar is het, daar doet het pijn!’ Het behandelen van Ah-shi punten is een techniek die van oudsher tot het domein van de acupunctuur behoort en door acupuncturisten wordt toegepast.


Acupuncturist Albert van Kasteel

Uw klachten ook op een natuurlijke wijze behandelen?

Albert van Kasteel

Maak een afspraak voor acupunctuur of stel eerst uw vraag
aan Albert van Kasteel